tisdag, februari 28, 2006

Fått rätt mot a-kassan

Goda nyheter! Jag har fått rätt i mitt mål mot a-kassan. Det kom ett brev idag från Länsrätten med beskedet. Det hela påbörjades för mer än ett år sen så jag har väntat på beskedet och trott att de inte skulle döma till min fördel men det gjorde de. Jag är så glad, både för att jag får ett ekonomiskt tillskott men också för att jag inte böjde mig för beslutet utan kämpade emot. Jag tror att många ger upp på vägen fast de vet att de har rätt, kanske för att de är rädda eller för att de inte gitter. Visserligen vet jag att a-kassan antagligen kommer förhala utbetalningen av pengarna men det gör ingenting. Ha ha där fick dom!

/anna-karin

Energirik

Dagens funderare: Idag har jag mkt energi känner jag. Problemet då är att veta vad man ska göra med all denna energi? Det finns en hel del att lägga den på men tricket är att börja med rätt sak. För börjar man med fel sak så kan det bli tråkigt och all energi försvinner. Städa? Handla? Sortera papper? Söka jobb? Ja vi får se.

Dagens positiva händelse: dagen har ju precis börjat så det blir svårt att säga, tror det blir danskursen ikväll. Jag leder ju två gruppper och idag så ska vi träna allihop tillsammans. Ska bli jättekul!

Dagens födelsedagsbarn är min kompis Åsa. Hon är just nu på semester i Venezuela så det blir nog en toppendag för henne. Grattis tjejen!

/anna-karin

söndag, februari 26, 2006

Hemma igen

Nu är jag tillbaks i Kalmar igen. På hemvägen åkte jag i ett sånt där nytt tvåvåningståg, de är jättecoola. Fast bagagehyllorna var för låga så ingen kunde ha sitt bagage där. Det blev trångt på sätena istället, snacka om knäpp design. Det känns bra att vara tillbaka. Just nu står David i köket och bakar en kaka åt oss, jättegulligt. Hemmet såg OK ut, inga blommor hade dött. Dags att städa var det dock och det är väl det tråkiga med att komma hem, att ta itu med tvätt av de kläder man hade på sig och dammsugning osv.

Dagens positiva händelse: OS-guld i ishockey!!! Sverige är bäst, vi har tagit 7 guld, 2 silver och 5 brons i detta OS. Grattis alla medaljörer.

Dagens positiva händelse 2: ska få dansa Lindy Hop idag igen. Har ju inte gjort det på en vecka men idag, om en 40 min så blir det av. Längtar..

/anna-karin

torsdag, februari 23, 2006

Kalas och kapitel

Igår var det födelsedagskalas för min minsta kusin Samuel. Han blev nio år. Jag följde med farmor och mina fastrar dit och senare kom mamma och Samuels storebror Simon över. Det var kul att träffa alla för det var ett tag sen jag gjorde det. Man får ju rapporter från mamma men det är kul att träffas IRL. Min kusin Sara läser på samma gymnasieskola som jag gick på och vi räknade ut att det i juni blir 10 år sen jag tog studenten. Herregud vad jag är gammal! Jag lånade hennes skolkatalog och tittade efter hur många av mina lärare som är kvar och två stycken jobbade faktiskt kvar, trodde de skulle vara pensionerade allihop. Sen jobbar en gammal kompis där också som jag umgicks med när jag dansade folkdans. Han var sig ganska lik. Efter det var vi bara tvungna att titta på Idol Auditions DVD:en där denna kompisen medverkar "utklädd" till Peter S. Det var en rolig kväll.

Dagens tips: bokrean såklart! Började idag 23/2 och jag och mamma var på g redan vid sju imorse. Först var jag på Ica Maxi och sen på Bokia. Maxis var faktiskt bättre med större utbud och mer överskådligt. Böckerna var billigare där oxå. Jag köpte Dan Browns I Cirkelns mitt som jag bestämt innan att jag skulle köpa. Sen hittade jag fortsättningen på en bokserie jag fick första boken av i julas, nämligen Viveca Lärns böcker om Saltön. Kan rekommendera dessa böcker till alla.

Dagens funderare: Jag funderar på om jag ska byta mitt namn på tjejblog.com. Jag vill gärna ha fler som läser bloggen och då måste man ha ett lockande namn. Vad tror ni om Lindylover? Eller Dalkulla i Småland? Eller Dansgalen? Eller En ung arbetslös kvinnas tråkiga vardag? Nja det sista lockar nog inga läsare... Nackdelen med att ha ett tema för bloggen blir att kraven ökar på en att varje dag skriva om något som har med temat att göra. Funderingen kvarstår.

Dagens positiva händelse: bokrean och shoppingturen som väntar i em.

/anna-karin

onsdag, februari 22, 2006

Recept på god räksoppa

Igår kväll, tisdag, så träffades jag, Johanna, Frida och deras pojkvänner hos Frida. Jag hade köpt mat och vi lagade till soppa och fruktsallad. Här kommer receptet, efter önskemål.

Majs räksoppa

2 msk smör
2 stora morötter
1/2 halv purjolök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g. räkost
2 dl creme fraiche
svartpeppar
dill
ev. färdigskalade räkor

Grovriv morötterna och finhacka purjolöken. Fräs dem tillsammans med smöret och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och lite svartpeppar. Låt blandningen puttra en stund.

Tillsätt räkosten, creme fraiche och dill. Låt det puttra en stund till. Lägg nu i räkorna och rör runt tills det blir genomvarmt.

Serveras ihop med bröd. Receptet är för fyra personer.

/anna-karin

Dagarna flyger förbi

Dagarna här i Borlänge går väldigt fort, det är knappt man hinner med att blogga... men det är ju kul att träffa folk man inte sett på ett tag.

Och det har jag verkligen gjort för i måndags åkte jag till Stockholm där min kompis Nina bor. Vi pluggade ihop på HIK. Nina har bott ett par år utomlands, Irland och Tyskland, men är nu tillbaks och jobbar i huvudstaden. Det var kul att se henne, vi pratade en hel massa. Promenerade runt i Gamla Stan och längs vattnet och konstaterade att Stockholm är en fin stad. Nina är fast i andra handsboende men nu verkar det som att det fanns chans på ett längre kontrakt, håller tummarna.

Igår var jag återigen ute på vinterpromenad. Jag och mamma gick upp till morfars stuga i Abbortjärn. Det var inte plogat så vi fick pulsa oss fram men det var bara kul. Solen lyste och jag solade lite sittandes mot ett träd, kändes som sportlov.

/anna-karin

söndag, februari 19, 2006

Två härliga vinterdagar

Allt är bara superbra här i Borlänge. Efter SPA-dagen i fredags har helgen varit full av vinteraktiviteter. I lördags var jag och pappa i Romme Alpin. Det var magiskt bra åk den första timmen, nypistade backar, ingen kö till liften, lagom kallt och skidåkningen bara flöt på. Sex sådana underbara åk hann vi med på den där timmen. Resten av dagen var lika bra och till slut blev det ca 25 åk och noll fall.

Idag söndag var jag, mamma och pappa ute på Främby udde på de s.k Runndagarna. Vi gick en promenad på isen, tittade på folk och fikade. Hade bara solen tittat fram hade det varit tio av tio.

Dagens tips är alltså: mer vinteraktiviteter till folket!

I lördags kväll blev det uteaktivitet av ett annat slag, nämligen utgång till Bolanche. Jag var på fest hos Frida och hennes trevliga kompisar.

Dagens fundering: stämmer Peppes uttalande om att det är beroende på att OS startat som han åkt ut ur Let´s Dance? Det spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är att han är ute ur danstävlingen. Melodifestivalen har för övrigt varit i Leksand och även Borlänge fick vara med på ett hörn, The Poodles spelade på Bolanche igår, Ulf Elving var oxå där och en Melodifestivalbil var parkerad i stan.

/anna-karin

fredag, februari 17, 2006

SPA-dag

Det känns bra att vara i Borlänge. Jag är lite seg efter resan så idag blir det perfekt med en spa-dag. Jag och mamma ska hit och bubbla, få behandling, luncha och relaxa.

Men innan dess ska jag stressa upp mig lite med att titta på OS. vadå? det är väl ingen mening med att gå på spa annars...

/anna-karin

torsdag, februari 16, 2006

Rock n roll i Blge

Nu är jag framme i Borlänge. OK resa, inga förseningar. Har fått tillfälle börja på en bra bok, Å andra sidan av Marian Keyes. En av mina favoritförfattare. Har inte kommit så långt i just denna boken men det jag läst hittils verkar lovande för fortsättningen.

Dagens positiva: att jag är framme i Blge och allt roligt som väntar.

Dagens fundering: Våra blommor slokar nu på vintern och det beror delvis på att persiennerna är nere ofta så det sista jag sa till David innan jag åkte var att han måste dra upp dem varje dag. Undrar om han kommer ihåg det?

Dagens tips: missa inte Floorfiller showtime på söndag! Veckans pardans är rock n roll, ytterligare en tävlingsdans inom Svenska Danssportförbundet. Väldigt showig och kul att titta på, med mkt akro. 20.00 söndag 19/2.

/anna-karin

Packningens vedermödor

Idag ska jag ju åka till Borlänge och hälsa på. Det ska bli kul, tåget går om ca 100 min. Nu håller jag som bäst på med att packa det sista. Det är alltid svårt att veta vad man ska ha med sig mer än kläder och necessär. Kommer jag hinna sortera bland mina lindy-papper? Behöver jag ringa någon så jag måste ha med mig telefonboken? Svårt. Med kläder är det lite lättare för det har jag inga, snygga alltså. Det är samma kläder som alltid som åker ner i väskan. Men samtidigt är det för mkt kvar i garderoben. Hur hänger det ihop? Jo jag är dålig på att rensa ut gamla kläder.

Därför lovar jag följande: när jag kommit hem från Borlänge ska jag rensa garderoben!

När jag ändå håller på kan jag även lova att jag ska:
torka ur alla köksskåp och kylskåpet
laga kläder
organisera mitt skrivbord
frosta av frysen
rensa i förrådet
gå igenom alla förvaringsutrymmen och sortera och organisera

Kan det vara vårkänslor att jag vill göra allt detta eller är jag bara understimulerad?

/anna-karin

onsdag, februari 15, 2006

Alla Hjärtans dag

Igår var det Alla hjärtans dag. Jag fick blommor av David, en bukett röda rosor. Jag blev jätteglad. Han fick en hjärtformad ask med gelehjärtan. Sen var vi ut och åt på den här mysiga restaurangen, Källaren Kronan heter den. God mat och romantisk stämning. Vi var dock inte de enda som valt den restaurangen, alla bord var upptagna med par. Surrealistiskt på något sätt men inget som störde.

Imorgon ska jag åka till Borlänge och hälsa på. Jag ska vara där en vecka så jag borde hinna med att träffa alla. Det som är planerat är spa med mamma, skidåkning med pappa och fest/middag med F och J. Sen ska jag hälsa på farmor och morfar. Jag pratade med min brorsa igår och han påpekade att jag nyss varit i Blge och vi kom fram till att det nog blivit varannan månad nu under hösten. Jag sa att jag ville passa på medan jag var ledig och att jag hoppas folk återgäldar gesten och hälsar på mig när de är lediga. Ser fram emot min resa iaf!!

Det verkar för övrigt vara mkt resande på g. En kompis åker idag till Chile, en annan åker nästa vecka till Venezuela och en tredje åker till Gran Canaria i mars. Trevlig resa!

På lördag fylller M år men jag ska bjuda henne på födelsedagslunch idag. Stort grattis i förskott!

/anna-karin

tisdag, februari 14, 2006

Grundlurad

Jag har blivit grundlurad av en jobbförmedling jag är anmäld till. De hade annonserat ut en tjänst som företagslärling och jag skickade in ansökan då det lät perfekt. Man skulle skicka ansökan till förmedlingen så skulle de skicka den vidare till företaget. Idag fick jag av en slump veta att min ansökan aldrig skickats till företaget! Detta trots att jag fått en bekräftelse från förmedlingen att så skett. Snacka om lurad. När jag sen försöker ringa ansvarig så "sitter han i möte" och ska ringa upp mig, jo tjena att han kommer göra det.

Dagens positiva händelse: Två OS-guld! Roligt, roligt, jätteroligt.

Dagens tips: dubbelkolla när ert högkostnadsskydd går ut. Jag var en månad fel på mitt och fick snällt betala idag på Apoteket. Men vill man vara fin får man lida pin eller vad det heter.

/anna-karin

måndag, februari 13, 2006

Tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren för undersökning. Det är bra att gå då och då och kolla sina tänder och det var inte farligt dyrt heller. Jag betalade ca 400 kr och då tog de röntgenbilder för att kolla hål (jag hade inga), gick igenom alla tänder, putsade bort lite tandsten och polerade tänderna. Schysst pris med tanke på att det är en gång om året jag går dit. Det blir lite mer än en krona om dagen. Fast frisktandvård var inte aktuellt för mig. Eftersom jag har två porslinskronor så hamnade jag i högsta riskgruppen. 800 kr/månad, nej tack! Sen fick jag den sedvanliga förmaningen att använda tandtråd/tandstickor oftare, helst varje dag. Idag kryddade han med att misssköter man sina tänder i endast tio år är det stor risk för tandlossning, hjälp!

Ni är mina vittnen på att jag lovar använda tandsticka åtminstone varanna dag!

Denna vecka blir en egen-vårds vecka för på fredag ska jag och mamma på spa och få varsin ansiktsbehandling och bubbelbad. Ska bli underbart. Eftersom det i princip är klart att jag ska jobba ytterligare en säsong där jag jobbade förra året så måste jag även inom en snar framtid färga fransarna så jag ser fräsch ut även halv sex på morgonen. Och ev även unna mig lite fejknaglar men vi får se.

/anna-karin

OS-änka

Min kille har hittat en annan som förgyller hans dagar, som skänker honom glädje. Han tillbringade hela helgen med henne och inte alls mkt tid med mig. OS är hans nya kärlek och tv´n hans nya partner. Jag är avundsjuk på OS, ge mig min kille tillbaka!

/anna-karin

P.S Bara två veckor kvar...

lördag, februari 11, 2006

Tema Lindy Hop

Idag blir det mkt dans i mitt inlägg men det är för att det är mkt dans i mitt liv just nu. Danskurs i Lindy Hop 2 ggr per vecka och nu kör vi dessutom nybörjarkurs på söndagarna. Idag har jag också varit och kollat på Lindy Hop på tävling. Vi var fem st. från klubben som åkte dit för att se Lindy Hop i sin tävlingsform. Jag har ju tävlat själv innan men ville se om något förändrats i stilen. Det har det inte gjort men det är mer inslag av kickar nuförtiden. Det var väldigt kul iaf tyckte vi alla fem. Förutom Lindy Hop fick vi se rock n roll, dubbelbugg och boogie woogie. Sen blev det bugg men då stack vi hem. Klubben hade flera andra par på plats, hoppas det gick bra för dem.

I torsdags var samma journaliststuderande som intervjuade mig och filmade oss för deras uppgift i webb-tv produktion. Titta här på hur det blev. De som dansar heter Louise Davidsson och Anders Bjällmark och han som blir intervjuad heter Pär Axelsson. Det är Pär jag håller kurs med och Louise och Anders är två av kursdeltagarna. Mkt duktiga alla tre.

Dagens positiva händelse: tävlingen + att David har lagat mat till mig ikväll, det blir lax.

Dagens fundering: varför är Peppe kvar????

/anna-karin

Etiketter:

fredag, februari 10, 2006

Soffa inköpt

Dagens positiva händelse: Nu har vi bestämt oss för vilken soffa vi ska ha. Det blev en nougatfärgad hörnsoffa i microfiber. Jättefin. Köpte även två cremefärgade kuddar i microfiber för att matcha. Jag är jätteglad. Det enda tråkiga är att leveranstiden är 8 veckor. Lagom till påsk får vi dem alltså och det pasar ju bra för då får vi kära gäster på besök.

Dagens fundering: jag tycker att jag känner igen killen som oroar sig över sin vikt i reklamen för McFeast fullkorn? Är han kanske från Borlänge?

Dagens tips: rösta för guds skull ut Peppe Eng ur Let´s Dance. Han är för dåligt för att få vara kvar, det är ett hån mot de duktiga dansarna som åker ut. Dessutom har han själv sagt att han är trött på programmet.

/anna-karin

torsdag, februari 09, 2006

93-årig bloggare finnes

Dagens tips: Besök Allan Lööfs blogg! Han är 93 år och förmodligen Sveriges äldsta bloggare. Då han har gott minne har han lovat blogga om saker som hänt från 1910-talet och framåt.

Dagens fundering: Igår var jag på en jobbmässa som AF anordnat. Det var mycket folk där och det gjorde mig lite ledsen eftersom jag då insåg hur många det egentligen är som är arbetslösa. Människorna där har ju liksom jag nyttiga kompetenser som borde tas om hand och ges en chans. Och det hjälper inte att företagsrepresentanterna på mässan är snorkiga. Jag stod nämligen i toalettkö bakom två st tjejer från företag X. De tittade ut över folkhavet och sa något i stil med "vad mkt folk, hur länge ska de vara här, jag vill gå hem". Kul att det är uppskattat att träffa fullgod arbetskraft...

När jag sen kom hem såg jag på Oprah och det handlade om America´s poor. De fattigaste fattiga i USA intervjuades i olika reportage. Hemlösa, sjuka, en pappa som donerade blod för att kunna köpa mat, matkuponger, avsaknad av rinnande vatten. Först blev jag ledsen men sen blev jag förbannad! USA räknas som ett av världens rikaste land så varför finns inte bättre skyddsnät för de fattiga? Sluta kriga i andra länder och visa solidaritet med era landsmän! Läste i Hilary Clintons biografi om hur hon utvecklat en sjukvårdsförsäkring som skulle underlätta livet för många amerikaner men den gick inte igenom p.ga den blev för dyr. Hallå, vakna!

Dagens positiva händelse: Lindy kurs ikväll, god mat till lunch, ringa en vän eller flera.

/anna-karin

måndag, februari 06, 2006

Biljetter till fotbollsVM fixade!

I helgen hände det en hel del så jag har inte haft tid att uppdatera bloggen. På lördagen var jag och David runt och kollade på soffor eftersom vi planerar att köpa en ny. Vi vill ha en hörnsoffa och hittade flera stycken vi gillade. Problemet är att välja färg. De vi väljer på nu är cremevit, ljusbrun, mörkbrun, grå eller blå. Vad tycker ni? Materialet är för övrigt microfiber som sägs vara lätt att rengöra och mkt slitstarkt. Någon som vet om det stämmer?

För övrigt har helgen gått åt till aktiviteter med dansklubben. Årsmöte och invigningsfest för nya lokalen på lördag kväll och del 1 i vår nybörjarkurs i Lindy Hop på söndagen. Det var 13 st deltagare på kursen och alla verkade ha kul. De var jätteduktiga med tanke på att vi körde ganska hårt med dem, 2 grundsteg och åtta turer. Men det gjorde vi för att det då blir lättare för dem nästa vecka.

Dagens utmaning: många, mest sådana som rör arbete.

Dagens fundering: kommer Kajsa Bergkvist slå utomhusrekordet? Jag tror det. Grattis Kajsa till det världsrekord du satte i lördags!!

Dagens tips: Titta på tv 10 juni så kanske ni ser mig i bild för vi fick biljetter till fotbollsVM och Sveriges öppningsmatch!!!!

/anna-karin

fredag, februari 03, 2006

Artikeln om mig klar

Idag har jag intervjuats och intervjun finns här. Det är endast en tillfällig hemsida eftersom intervjun var en uppgift för en mediestudent vid HIK. Artikeln är OK men det låter som att det tog lång tid för mig att börja gilla Lindy Hop som dans men det tog ca en termin. Med det vill jag visa att man inte ska ge upp för med allt nytt finns det en punkt då det vänder och allt känns jättelätt. (Fast när kommer den punkten för mig i golfen?) Sen får jag väl på nöten för min kommentar om buggare...

Dagens utmaning: laga min härliga gröna kjol. Den gick sönder i trettonhelgen då spetsen fastnade i en bildörr. Ska försöka laga den så jag kan ha den imorgon då jag går på fest. Men det känns verkligen som en utmaning då spets är så ömtåligt.

Dagens tips: Gina Tricot. Min favoritaffär helt klart! Hittar alltid snygga kläder när jag är där. Idag skulle jag kolla på jeans och hittade faktiskt ett par. Men jag hittade också en blus (på rea)OCH en top OCH ett halsband.

/anna-karin

Etiketter:

torsdag, februari 02, 2006

Ingen telefon

Vi har ingen telefon. Upptäckte det igår när David skulle ringa hem, han fick inget svar och ringde till slut på min mobil, sur över att jag inte svarade. Det konstiga är alltså att det går fram signaler i luren men inget ljud hos oss. Har felanmält och ska felsökas under dagen.

Dagens utmaning: hitta fakta i de snåriga reglerna kring a-kassa. vill inte skriva exakt vad som är på g eftersom man inte vet vilka som besöker min blogg. Kanske någon nitisk arbetsförmedlare eller a-kassekundtjänstmedarbetare (lång ord, heter det verkligen så?)... AF och facket är onda! Alla utom min pappa som jobbar fackligt, han är snäll.

Dagens positiva händelse: min kollega i KU är tillbaka frisk och kry, jätteskönt.

/anna-karin

onsdag, februari 01, 2006

Ska bli kändis

Dagens utmaning: lagar. Nu har jag fått en nyttig påminnelse om vilka lagar och regler som reglerar handeln.

Dagens positiva händelse: jag ska bli kändis. Nja inte riktigt, ska bli intervjuad om mig själv och mitt dansintresse. Kommer bara publiceras på en tillfällig hemsida men kul kunna slå ett slag för Lindy Hop.

Morgondagens utmaning: jobba på att hitta praktikplats/jobb etc. Kursen är slut på fredag. Min snälla kompis skickade häromdagen ett riktigt peppmail, jättegulligt. Jag känner mig mkt uppmuntrad.

Dagens tips: paella, varför inte äta det oftare?

/anna-karin

Fransyskors hår

Dagens positiva händelse: ingen dansklubb ikväll. Det känns inte bra att det är en positiv händelse eftersom jag på lördag ska bli invald i styrelsen. Men upptagen i stort sett varje kväll i fyra veckor, ev fem är för mkt. Jag och David får inte tid med varandra men det ska vi ha ikväll, laga god mat och prata.

Dagens fundering: är det sant att fransyskor aldrig går ut med blött hår? Jag pluggade med en fransyska ett tag och hon sa det till mig. Anledningen var att hon var så förvånad att jag kom till skolan nästan varje dag med inte riktigt torrt hår. Det vore förfärligt i Frankrike, där ska man alltid vara chic.

Dagens tips: börjar ett program som heter Toppkandidaterna ikväll. En dokusåpa om politik. Borde kanske intressera de två ideologier som finns i min närhet.

/anna-karin