lördag, september 30, 2006

Pumpa och ståt

Ölands Skördefest pågår som bäst just nu. Jag passade på att åka över idag när jag är ledig. Först var jag till Solberga Gård i Köpingsvik. Där anordnar de en massa skojsigheter bland annat en pumpatävling. Största pumpan, Största Ölandspumpan, Vackraste pumpan och Fulaste pumpan utses av bidrag som lämnats in. Jag lovar att de stora var stora, uppemot 600 kilo tror jag de väger.

Sen åkte jag till Borgholms Slott och gick på Fårets Dag. Det var fårklippning, fårvallning och försäljare som alla sålde hantverk eller mat av får. Eftersom det var Skördefest köpte jag mat, hemgjord ostkaka, blåbärssaft (då jag fick agera tolk, försäljaren kunde inte tyska så jag fick förklara vad saften kostade och att man skulle späda den med vatten till den dam som handlade samtidigt som jag. Mycket tyskar för övrigt, kul att ryktet om Skördefesten sprider sig.), torkad mango och brända mandlar. Fårvallningen var kul att se, hundarna var jätteduktiga.

En annan sak som jag måste berätta om hände då jag skulle hemåt igen. Det var mycket folk som skulle ut från parkeringen så jag började givetvis köra enligt kugghjulsprincipen, som man ska. När det var min tur ut från utfarten släpptes jag inte ut utan en vit bil trängde sig förbi. Då gick föraren i bilen bakom ur och fram till vita bilen och sa till dem att de borde släppt ut mig. Kvinnan (kärringen) i vita bilen blev galen och började skrika tillbaka, det blev ett riktigt bråk faktiskt. Sen släppte paret i vita bilen fram en annan bil iaf och då applåderade dem sig själva?!. Snälla körskollärare, lär era elever kugghjulsprincipen när det kommer köer från flera håll, då slipper vi gubbar och tanter som det här paret.

tisdag, september 26, 2006

UTMANING!

4 arbeten jag haft
- hotellreceptionist
- telefonintervjuare på SIFO
- brödplockare
- biljettbokare

4 städer jag bott i
- Borlänge
- Kalmar
- Leeuwarden, Holland
- Malung

4 tv-serier jag gärna ser
- Gilmore Girls
- Du är vad du äter
- Nyheterna
- Repriserna av Vänner

4 ställen jag vill åka till
- Thailand
- Sydafrika
- Rom
- Kungsleden

4 sidor jag besöker dagligen:
- Aftonbladet
- Spinnrockarna.se
- Fridas blogg
- Johannas blogg

4 ställen där jag trivs:
- vid havet
- i skogen
- i soffan
- på dansgolvet

4 saker i mitt kylskåp just nu:
- ost
- Coca-cola (till David)
- blåbärssoppa
- gurka

4 saker i min handväska just nu:
- plånbok/mobil/nycklar
- lipgloss
- inköpslistor
- matlådor

4 som jag vill ska anta utmaningen:
- Frida
- Johanna
- Karin
- Mamma

lördag, september 23, 2006

Deckarbloggen

En galen idé har blivit verklighet! Jag och Frida har startat en gemensam blogg, Deckarbloggen. När vi var små så skrev vi berättelser tillsammans där vi skrev en sida var. Och det ska vi göra på denna gemensamma blogg oxå. Att det blev deckare var en slump men jag tror det kan bli en bra berättelse. Läs den här.

fredag, september 22, 2006

Fredagstema

Fredagarna framöver kommer att ha tema Lindy Hop. Detta är en dans som jag gillar jättemycket, jag blir glad när jag glider ut på golvet. För två år sen så startade jag upp Lindy Hop verksamhet i Kalmar. Nu är vi en trogen liten skara som entusiastiskt håller på. Detta är första terminen jag inte är ledare men det gör inget, det är kul att själv gå kurs.

Turer vi hittills gjort på kursens tre gånger:
Outside spin
"Push/pull, åtta med höfterna"
Sugarpush

Basket nr 1
She goes in i swing out
"snurr istället för första trippelsteget i en swingout, fotombyte på bakfram"

Armpit move
Dipp
Marcial arts

Letar efter klipp just nu...

Etiketter:

torsdag, september 21, 2006

Mamma var på besök

Mamma har varit och hälsat på ett par dagar men åkte tillbaka idag. Pappa har varit på golfsemester med några gubbkompisar så han var inte med denna gången.

Det var jättekul att ha mamma här. I tisdags var vi på IKEA i flera timmar och gick omkring och kollade på allt. Jag fastnade för en kudde som inte var en kudde utan två ihopsydda armskydd men jag köpte två så kanske jag syr en egen kudde. På kvällen var mamma med mig upp på klubben för jag skulle ta emot kursavgifter men hon tyckte det var kul.

I går lunchade vi med Agnetas son Andreas, min tremänning. Han bor i Växjö men jobbar sen ett par månader tillbaks i Kalmar. Det var annorlunda men kul att träffa honom i det sammanhanget. Sen var vi över till Öland och köpte pumpor inför Skördefesten. På kvällen kom Tuula (davids mamma) och Sven-Olof över. Jag hade hållt på i två dagar med en chokladmoussetårta så det var spännande att få äta av den till slut, men den var jättegod!

En rolig historia på en torsdagseftermiddag

Fick denna idag på jobbmailen, tyckte den var så rolig att jag var tvungen att lägga ut den på bloggen.


Direktörerna för ölmärkena Heineken, Budweiser, Carlsberg och Guinness är ute en eftermiddag och spelar golf. Efter 18 hål på Gleneagles samlas man vid hål 19 i baren vid klubbhuset. Man hann knappt sätta sig förrän en servitris uppenbarade sig, och frågade vad de ville dricka.

Carlsbergdirektören skulle ha " One bottle of Carlsberg. Probably the best beer in the world".

Heinekenkillen fnös och beställde det han ansåg vara världens bästa öl, nämligen en kall Heineken.

Killen från Budweiser smålog och sa på släpig Texasaccent "You guy's don't know a shit. Give me the best selling beer in the United States, a good Budweizer Bud Light".

Direktören för Guinness sade coolt bara "I'll have a Coke". Chockade frågade dom andra varför han inte beställt en Guinness, varpå Guinnessdirektören snabbt svarade:"Well, if you guys don't drink beer, neither will I".

måndag, september 18, 2006

Valet -UPPDATERAD

Valvakan var trevlig, vi var på Hanssons krog och käkade buffé, och kollade på TV såklart. Det såg ju väldigt bra ut i vallokalsundersökningen men sen blev det ju jämnare. Onödigt spännande tyckte jag att det blev men jag är glad såklart för Alliansens framgångar. Och samtidigt ledsen för FP´s tillbakagång. De förtjänar att få mer positiv uppmärksamhet för sina sakfrågor. FP förlorade sitt enda riksdagsmandat i Kalmar län vilket är väldigt tråkigt för Sverker Thorén är en otroligt bra politiker. Beträffande min privata politiker så sitter han just nu kvar i kommunfullmäktige men det är osäkert med tanke på att det finns en stark kandidat längre bak som kan kryssa sig förbi, svaret kommer senare i veckan.

UPPDATERAD:
Det är klart nu, David behåller sin plats i kommunfullmäktige. Ingen kryssade sig förbi honom. Grattis!

söndag, september 17, 2006

Ring klocka ring...

... ring ut det gamla, ring in det nya.

Idag har jag försökt göra detta på två sätt.

Jag har städat och jag har röstat.

Ut med smutsen, in med dammfria hyll0r och fräsh toalett.
In med ny regering och ut med den gamla.

Lägenheten blev städad, det är redan klart. Om drygt två timmar vet vi hur det gick med det andra. Spännande.

onsdag, september 13, 2006

Snart dags...

Imorgon bär det av mot Dalarna. Jag både vill och inte vill åka dit. Det måste ju bli en begravning förr eller senare men det kommer bli jobbigt att se alla så ledsna och även själv kommer jag vara jätteledsen. Det blir en lång resa upp, vanligtvis brukar vi sjunga lite för att få tiden att gå men det har vi nog inte lust med imorgon.

Men innan begravningen ska vi klara av en debatt och en födelsedag. Debatten är ikväll mellan kommunalrådet Johan och FP´s förstenamn på kommunlistan Inger. Inger sägs vara en sämre debattör än Johan så vi får se hur det går. Ang. födelsedagen har jag köpt present idag till David men vad avslöjar jag inte, ifall han skulle titta in på min blogg...

Uppdaterad:
Det blev inte så hemskt som jag befaradeutan en fin ceremoni. Pappa och hans syskon hade ordnat det bra. Prästen, Ann-Gerd, är jättebra och talade precis så som man vill. Under ceremonin sjöngs bl.a låten Där rosor aldrig dör och den är en favoritlåt för mig. Min minsta kusin Samuel är tio år och han var såklart ledsen men samtidigt försökte han trösta både sin syster och sin pappa, gulligt. Det var såklart jobbigt för alla som var med men jag är glad att ceremonin var så fin. Vila i frid farmor, jag kommer att sakna dig, det sa jag till dig vid kistan också, hoppas du hörde det.

måndag, september 11, 2006

Ont i halsen

Jag. Har. Ont. I. Halsen.

Inte bra, inte bra alls. Jag har inte tid med att bli sjuk just nu.
Denna veckan är helt uppbokad, se själva:
Måndag: jobb och därefter direkt till klubben för att ta emot kursavgifter
Tisdag: tvätta och städa inför resan till Borlänge och sen jobb
Onsdag: jobb och sen gå på valdebatt och så packa inför resan
Torsdag: Davids födelsdag och resa till Borlänge
Fredag: begravning
Lördag: träffa släkt och vänner och sen återvända till Kalmar
Söndag: valdagen

Någon som kan någon dunderkur mot förkylning?


UPPDATERAD: Tvätten tog David hand om igår kväll, någon städning blev det inte idag, får ta det på söndag i väntan på valresultatet. Mamma ska komma på måndag men hon får kanske stå ut med lite damm i bokhyllan... Känner mig bättre, ingen rinnande näsa längre men svagt febrig. Ska testa de goda råden.

söndag, september 10, 2006

Begravningskläder

Har skjutit upp hela veckan att ta tag i detta med begravningskläder. Men det närmar sig ju vare sig man vill eller ej så jag gick igenom min garderob men där fanns ingenting som skulle kunna passa. Jag är ingen tjej som gillar svart och har aldrig gjort det. Så jag fick ge mig ut på stan, och hittade ingenting där heller. Gick igenom alla affärer jag brukar handla i men det fanns inget snyggt. Då orkade jag inte mer utan åkte hem.

Nästa dag gick jag ut igen för jag är ju bara tvungen att ha något på mig. David behövde nya kläder även han så han var med som stöd och smakråd. Till honom hittade vi en snygg kostym på Dressman. Och till slut köpte jag två tröjor och ett par byxor till mig själv. Samt att David påminde mig om att jag har en svart kostym men då jag inte kunde ha byxorna förra året så hade jag inte provat den. Nu passade den dock perfekt.

Även om man inte vill att någon dör så vill man ändå vara fin på begravningen, för att visa hur mycket den personen betydde. Iochmed att det nu är ordnat föll en sten från mina axlar.

Kursstart och teamaktivitet

Denna veckan har rusat förbi känns det som. I torsdags börjare Lindy Hop kursen. Det var några gamla och några nygamla deltagare. En av dem berättade att de sökt på Lindy Hop på Google och fått upp min blogg, kul! Temat för bloggen ska ju vara dans så jag ska skärpa mig och komma med fler inlägg om det. Jag kan iallafall berätta att vi i torsdags lärde oss en tur som heter Sugarpush och en som inte hade något namn men som jag döpte till Outside spin. Sen gjorde vi en trippelstegsövning som var SVÅR.

I fredags kväll hade vi teamaktivitet, vi var på en pub som heter Jimmy´s och drack öl. Alla var inte med men ganska många, t.o.m två av de som kommer tillhöra vår grupp efter sin utbildning var med, kul! Vi satt och snackade och min teamledare ville prata politik med mig. Jag har sagt att jag kommer rösta på Folkpartiet och nu tror typ alla att jag är superinsatt. Nja, det vet jag inte men jag försökte väl förklara hur jag tänker iaf.

I lördags kväll var jag och Åsa på bio och såg Efter bröllopet. Åsa kände till att Mads Mikkelsen som spelade huvudrollen var en jätteduktig skådis så vi tog den filmen. Den var jättebra, men sorglig.

Etiketter:

onsdag, september 06, 2006

Om att sabba för andra

Idag är det inte kul att vara folkpartist. En sk skandal håller på att rullas. Ett par idioter sabbar för hela sitt parti, tydligen fanatiska som man kan vara i ett ungdomsförbund men de borde fatta att detta skadar hela Alliansen!

Jag är så enormt ledsen för detta. Det var ju så nära denna gången, Alliansen var överens, opinionssiffrorna visade ett övertag och det var två veckor kvar till valdagen. Och så detta. Jag är så arg på dessa idioter. Och så ledsen för Davids och alla andra ärliga folkpartisters skull. Han har jobbat och slitit hela mandatperioden för att göra det bästa för Kalmar. Och så kanske det går åt skogen pga detta. David är lika upprörd som jag, och väldigt uppgiven, inte kul att se.

Media är ju inte kända heller för att vara återhållsamma utan frossar i skandalen dag efter dag. Och Ulvskog/Persson är ju inte sena att utnyttja situationen. Det var de som började i våras med att förtala Reinfeltd men det har alla glömt bort nu.

Mycket arg och besviken på vilken smutsig kampanj vi har i detta val. Hoppas alla väljare inte bara läser rubrikerna på kvällstidningarna utan ser bakom det som hänt.

Det här inlägget sammanfattar vad jag också känner.

måndag, september 04, 2006

Det kom ett brev...

... idag med farmors dödsannons och minnesord. Minnesorden hade mamma skrivit ihop, ett par rader om farmors liv-det blev väldigt bra. Dödsannonsen var oxå väldigt fin, speciellt dikten.
Den löd såhär:

Du möter oss ej mer som förr
välkomnande därhemma
Vid hemmets kära dörr
där hörs ej mer din stämma
Din plats är tom vid fönstrets karm
För allt vi vill dig tacka
för kärlek rik och stor
för omsorg och all möda
tack kära lilla Mor
Fast jag sitter och håller i dödsannonsen känns det fortfarande overkligt. Jag tror inte jag kommer förstå förrän jag står där utanför huset och ingen farmor kommer ut och vinkar. Aldrig mer en vinkning eller en kram.

söndag, september 03, 2006

Bil säljes, UPPDATERAD

Nu är det dags att sälja vår BMW. Om det är någon som är intresserad ligger annonsen ute på Blocket eller klicka här.

Hoppas någon vill köpa den snart. Den står på vår parkeringsplats just nu och det gör mig tokigt att leta parkering varje kväll när man haft Alfan. Det gör att jag inte tar bilen så ofta, och det är ju iofsig bra, men jag vill ändå bli av med den nu! Vi skulle sålt den mycket tidigare men det var ett fel på brytarna som tog tid att laga.

Hittils har två stycken ringt, en som ville byta bilen mot en K800i. Han hade köpt en telefon för de pengar han och hans sambo skulle ha till bil och nu var hon jättearg. Han behövde en bil snabbt med andra ord men vi behöver inga fler telefoner, har redan två var, så det blev ett nej.

Uppdaterad: Bilen är såld!
En kille från Ronneby var hit ikväll och tittade på bilen. Han tyckte den hackade lite men tog den ändå. Yes! De tog den med sig redan ikväll. Vi köpte bilen för 15000, hade planerat att få 12000 för den, annonserade ut den för 6000 och det slutade med 5000. Synd det inte blev mer men den var ju trots allt obesiktad. Killen som vi köpte den av hade gjort den lite mer sportig och den vi sålde den till ville oxå ha den så, han skulle ha den som vinterbil och köra på isen med. En av grabbens kompisar hade jobbat sex säsonger i Sälen och där sett hur de körde på isen. Nu hade han och alla hans polare allihop köpt varsina BMW 320 som de skulle leka med i vinter (på en isbana på en åker, ej havet så var inte oroliga).

lördag, september 02, 2006

Förändringar

Idag startar nybörjarkursen i Lindy Hop. Och jag är inte ledare längre. Det känns jättekonstigt men som tur är jobbar jag så jag KAN inte åka dit. Man måste ge de nya ledarna utrymme, tänk om det var jag som var ny ledare och den gamla ledaren stövlade in och liksom övervakade. På torsdag börjar fortsättningskursen som jag ska själv ska gå. Längtar jättemycket efter att få börja dansa igen efter sommaruppehållet! Nytt folk, nya turer, en del danskvällar kanske det blir oxå.

Imorgon och under hela kommande vecka startar övriga kurser, KU har haft en hektisk tid men nu blir det bättre. Vi kommer nog bli en till i gruppen vilket är jättekul, en ny med idéer och energi. Annars är det stormigt i klubben nu. Tjafs om arvoden och reseersättningar, väldigt fula tricks om du frågar mig. Tänker inte fortsätta i klubben efter nästa årsmöte om det ska vara som det är nu.

En annan klubb där det blåser är Stora Tuna folkdansgille. En förändringens vind är det som blåser då föreningen imorgon inviger sin nya lokal. Den gamla där det varit verksamhet i 25 år ska rivas. I den lokalen har jag ju i det närmaste växt upp. Började dansa som 11-åring och blev sen ledare själv och var aktiv där tills jag flyttade till Kalmar 1998, tio år senare. En bild på gamla lokalen hittar ni här.

Etiketter:

fredag, september 01, 2006

Sorg

Har inte skrivit på en dryg vecka nu men jag har haft lite annat att tänka på. I söndags kväll ringde pappa och berättade att min farmor somnat in. Hon hade legat på sjukhus en tid men läkarna hade sagt att hon skulle få åka hem i måndags. Och så blev hon mycket hastigt sämre och avled i söndags eftermiddag.

Det blev en chock för det var så oväntat. Hon hade varit dålig innan men alltid blivit bättre.
Jag hade som tur var hälsat på henne för en dryg månad sen. På sommaren är det ju alltid mycket så jag hade inte tänkt åka upp men eftersom jag skulle på bröllop halvvägs tog jag en extra dag ledigt, det var riktigt bra att jag gjorde det.

David har varit jättegullig. Begravningen blir den 15/9 och det är ju i valslutspurten men det har han självklart lagt åt sidan. Och det skulle jag ju oxå göra om det var tvärtom men jag har ändå en jättegullig pojkvän. Han fyller dessutom år dagen innan begravningen men födelsedagar är inte så viktiga för honom så det gör inget att vi kommer sitta i en bil halva den dagen.

Farmor, jag saknar dig!
Vila i frid Ingrid Maria Wikström. Kram