fredag, juni 30, 2006

Gotland

Gotlandsresan var en hit, SKA dit igen. Vi tog båten i tisdags från Oskarshamn till Visby. Där mötte mamma och pappa upp, de hade hyrt en mysig stuga innanför muren så det var gångavstånd till allt sevärt.

I onsdags blåste det som tusan så vi for till Lummelundagrottan. Coolt se alla stalaktiter(neråtväxande) och stalakmiter (uppåtväxande). Geologi kan vara kul och en grotta är ju alltid spännande. Efter det tog vi en biltur runt Norra Gotland. På kvällen gick vi runt ringmuren och käkade på Stora Torget.

I torsdags var det baddag på Tofta Strand. Vattnet var varmt och jag var i tre gånger. Solade och mådde bra. Pappa hade inte tillräckligt med solkräm så han var RÖD igår kväll. På kvällen gick vi en guidad tur med en supercool och jättekunnig guide. Gertrud, fd mellanstadielärare och numer pensionär och helt idéell guide. SÅ bra på att berätta. Turen skulle ta 2-3 timmar men tog fyra, vi hade inga tröjor med oss men hade vi haft det hade vi kunnat gå där en timme till, lätt.

tisdag, juni 27, 2006

Äntligen har jag hittat en bikini!

Efter att ha varit två ggr på Stadium, två gånger på Intersport, två gånger på Åhlens och en gång på HM höll jag på att ge upp hoppet om att kunna bada den här sommaren för någon snygg bikin fanns INTE. Släntrade gatan fram och såg ett par bikini i ett skyltfönster till en affär där jag aldrig handlar då de har mest dyra tantkläder. Men är man desperat så är man! Och det var tur jag gick in för bikins var inte tantiga utan jättecoola. Bra service och kvalitet var det så jag köpte en Scampibikini till slut. Havet- here I come!

Fast det regnar just nu i Kalmar. Borde kanske köpt en regnjacka istället...
Hoppas det är fint väder på Gotland för dit ska jag och David ikväll. Är hemma igen på fredag.

/anna-karin

lördag, juni 24, 2006

VM-festen över...

VM är över! Ja det måste det vara, det är visserligen halvtid men Tyskland leder ju med 2-0!

UPPDATERAD: Ja nu är det slut. Tråkigt!

Uppdaterad igen: Satt på jobbet igår när jag skrev detta inlägg och det var därför det blev så kort. Jag hade som tur var lunch första halvtimmen (halvleken) av matchen och under andra halvan av matchen satt jag mkt på efterarbete... Men det gjorde ingenting för det var ingen som helst kö, hela Sverige hade nog stannat upp under de där timmarna. Dock hade jag en dam som sa att nu när Sverige hade missat straffen så kunde hon lika gärna ringa till Telenor!

Idag har det varit Travfest istället. Kalmartravet har alltid V75 på söndagen i midsommarhelgen. Jag jobbade för de behövde extra folk men det gör inget för man märker stämningen ändå. Det går som ett sus genom publiken när hästarna kommer in på upploppet och sen ökar och ökar ljudet tills det avslutas i glädjetljut (eller svordomar).

Lyckad midsommarafton

Först hade jag och David sillunch med ett par snapsar till. Vi satt på balkongen och det var väldigt fint väder (det var det hela dagen faktiskt). Sen gick vi som planerat till Skälby 4H gård och tittade på majstångsresningen. Här i Kalmar gör man så att alla får vara med och klä stången, det var utlagt björklov och lite blommor och alla fick komma fram och hjälpa till. Sen var det resning och även där får vem som vill hjäpa till. Konferenciern berömde sig väldigt för detta och jämförde med Dalarna, där enligt honom bara vissa utvalda fick resa stången. Hmm har inte jag märkt.. Dessutom har Dalarna en trevlig tradition som man kanske inte tänker på men som gör mkt faktiskt, att alla som inte reser stången hjälper till genom att skrika Åååheej. Här var det helt tyst under resningen.

I samband med firandet hade man fiskdamm, karamellförsäljning och chokladhjul för barnen, hembygdslotteri, laxlotteri och café för de äldre. Mkt trevlig inramat av små ankor och höns som gick omkring. Sen blev det sånglekar och även uppvisning av folkdanslaget. Jag fick se Skördedansen!

Jag fick faktiskt se Skördedansen två ggr igår för jag åkte iväg till ett annat firande efter Skälby. Jag ville nämligen se Kalmars andra folkdanslag uppträda. Jag hade fått veta att det skulle börja vid 16.00 men det var dans runt stången först, mkt trevlig dam som verkligen hade ansträngt sig för att bara ta med de sånglekar som barn tycker är roliga. Uppvisningen var jättebra, fem danser visades upp och de var duktiga. Ett tränat öga kunde visserligen se att hos inget av lagen var rättningarna (leden) 100%-iga och att man på Skördedansen inte hade koll på när räfsa och lie skulle upp och ner. Hamnade bredvid en icke dansintresserad man, när folkdanslaget kom in så kläckte han ur sig "Är det Halloween, det är så många liemän här". Irriterande då men kul idag.

Efter detta åkte vi hem till en kompis till Åsa som heter Adam. Det blev totalt 19 st som grillade i Adams trädgård. Jättemysigt. Åsa och några till hade varit där och dukat och pyntat med blommor och till och med gjort en liten midsommarstång! Efter maten blev det jordgubbar med grädde och kladdkaka. En kille hade fått i uppdrag att köpa ett par liter jordgubbar men han kom med ett flak, 15 liter! Det var bara att käka men det blev ju hur mkt som helst över. Tur att Adam gillar att koka sylt. Brännboll blev det sedan innan efterätt 2, en jordgubbstårta, kom på bordet. Prydd med en midsommarstång blev den kvällens näst mest fotograferade objekt. En igelkott som visade sig på gräsmattan drog lite mer uppmärksamhet.

torsdag, juni 22, 2006

Midsommar...

midsommar, midsommar är det imorgon! En av mina favorithögtider men jag ser inte riktigt fram emot den som jag brukar. Det är för att jag återigen är i Kalmar och inte i Dalarna, the place to be under midsommar. Saknar min folkdräkt, ångbåtarna i Torsång, skördedansen, dans runt stången, blommor i var vägkant (här har en del redan blommat över). OCH familj och vänner.

Jag undrar vad detta beror på. Är det bara för att jag är uppvuxen i Dalarna jag känner så? Delvis men det är nog inte hela förklaringen. Jag har ju varit med på en del midsommarturnéer med Stora Tuna folkdansgille och det är bra minnen. Jag har ju varit nära det som är midsommar i Dalarna för alla andra, spelmän och folkdräkter. Kan det vara det?

Jag känner en saknad men jag har ändå helt ok planer så det kommer bli en bra dag. Jag och David ska äta sillunch här hos oss och sen gå över vägen bort till Skälby 4-H gård där det anordnas midsommarfirande. Sen ska jag testa ett nytt ställe i en stadsdel som heter Berga, vill se det folkdanslag jag dansade med i en termin uppträda. På kvällen blir det grillfest som växer i antal deltagare, först skulle vi bli fem, sen tio och nu är det femton pers. Grilla, käka jordgubbar och dricka snaps blir det då.

Till sist något att briljera med på grillfesten. Matjessill är ju något många äter på midsommar och det betyder i översättning jungfrusill- den var inte könsmogen. Ordet matjes kommer från holländskans ord för liten flicka, madtje, (mädchen på tyska).

/anna-karin

onsdag, juni 21, 2006

Bikini + regnjacka = svensk sommar?

Idag har jag varit på stan och letat efter en ny bikini. Samtidigt tittade jag på ny regnjacka för det behöver jag också. Det är på något vis svensk sommar i ett nötskal...

Min mamma fyller år idag. Grattis mamma, hoppas du hade en bra dag!!

Sen måste jag reflektera lite över mitt jobb. Har ju varit här ett tag nu och börjar få lite perspektiv och det jag noterat är att många fler än jag trodde ringer in och är otrevliga och arga. Det är liksom inte mitt fel om det är driftstörning i Stockholm, jag åkte inte upp dit och sparkade på masterna. Det är inte heller mitt fel att vi har rutiner som gör att kunderna inte kan byta abonnemangsform hit och dit.

/anna-karin

tisdag, juni 20, 2006

England 1-0- jag dammsuger
Sverige 1-1 jag mailar

Fotbollsintresset svalnat nu när jag vet att de går vidare från gruppen. Men nästa match ska de där tyskarna (eller Ecuador men mindre troligt) få däng!

måndag, juni 19, 2006

Årets första jordgubbar

Ville bara berätta att jag sitter och mumsar på mina första svenska jordgubbar för sommaren! Fick ett infall och åkte förbi Giraffen och handlade en liter. Åt hälften till lunch och har med mig resten här på jobbet. Det är så somrigt med jordgubbar så det ska bli många fler...

/anna-karin

fredag, juni 16, 2006

Vill du ha komplimanger?

Skriv in ditt namn och du får smickrande komplimanger. Bra om man är lite nere.

http://www.cse.unsw.edu.au/~geoffo/humour/flattery.html

Känslorna för dagen

GLAD- för att Sverige vann mot Paraguay igår.

NYFIKEN- på vad det är med vattnet utanför Varvsholmen (ön där mitt jobb ligger) som gör att svanarna gillar att vara där. Idag såg jag 30 st guppa i vattnet bredvid varandra.

OROLIG- för min farmor som ligger på sjukhus efter kärlkramp. Måtte hon bli bra snart!

torsdag, juni 15, 2006

Resan Tyskland-Amsterdam i bilder

Första resan med en digitalkamera slutade med drygt 120 kort. Detta är några av dem.

På väg på semester! Här åker vi över Öresundsbron.
Vår camping var en tillfällig camping för VM-besökare. Vi var de första gästerna och värdarna gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas.
Johan och Solmaz framför en av våra stugor.
På väg till Stadion ett par timmar innan match, nervösa.

Resan Tyskland-Amsterdam i bilder

Stadion innan match, stor och mäktig.
Gult, gult, gult var det på läktaren.
Vi är svenska fans allihopa!
I bilen, alldeles utanför Amsterdam.
Promenad i Amsterdam, fototime framför en kanal.

Resan Tyskland-Amsterdam i bilder

Det här kortet hamnade visst överst men jag vet inte hur man flyttar det så det får ligga kvar. Det föreställer iaf jag vid Blomstermarknaden i Amsterdam där vi strosade förbi efter pannkakslunchen.

Första kvällen i Amsterdam, söndagen, åkte vi på en kvällstur med guidning runt Amsterdams kanaler.


Måndagen startade med ett besök i Anne Franks hus, här ser ni ingången.


Jag och David äter en typisk holländsk specialitet, pannkakor stora som pizzor. Man kan välja nästan vilken "topping" som helst, jag tog bacon/äpple och David äpple/kanel.

Sista kvällen åt vi på Hard Rock Café, här är Davids mastiga efterrätt.


På färjan på väg hem.



onsdag, juni 14, 2006

Hemma efter bra resa

Tillbaka i Kalmar i natt och redan på jobbet... Semestern fick ett abrupt slut känns det som. Just nu längtar jag fasligt mkt tillbaka till att vara ute på resa. Trots att matchen i lördags slutade
0-0 så var det den roligaste match jag varit på! Och Amsterdam var fint som vanligt, hemresan kändes lite lång bara men det gick ju det med. Alla vi fyra är nog nöjda hoppas jag.

/anna-karin

torsdag, juni 08, 2006

Dan före dan

Detta blir sista inlägget inför resan. Vi åker tidigt imorgon bitti, siktar på kl. 5. På lördag är det dags för MATCH. På söndag åker vi vidare till Amsterdam, det var ett par år sen jag var där sist så jag längtar att få se staden igen. På tisdag är vi hemma igen, och sen kommer en massa foton ut här på bloggen!

Tills dess, en bild från en promenad på Svinö i påskas.


onsdag, juni 07, 2006

Morfar 87 år

Igår fyllde min morfar 87 år. Vi brukar skoja om att det är väldigt många som flaggar för honom, eftersom det är nationaldagen samtidigt. Plus att han även har namnsdag. Jag hade skickat kort och ringde. Mamma och pappa skulle dit senare på dagen och käka tårta. Grattis morfar!

Nationaldagen firade vi med att besöka Kalmar slott då de hade rum öppna som inte är det vanligtvis, vi gick med på en guidetur in i postejerna och vallarna vilket var väldigt intressant. En liten kille som gick med sina föräldrar på turen hittade ett svanbo och hängde helt livsfarligt över kanten till vallgraven. Hans pappa fick ta bort honom därifrån och då snubblade nästan han också. Efter slottsbesöket kollade vi på nationaldagsparaden vilket som alltid var trevligt. På kvällen var vi på en restaurang som heter T&T och åt så det blev ordentligt firande.

Idag började jag jobba kl sju så jag hade ställt TVÅ klockor för att garanterat komma upp, och som ni märker gick det bra. Det var mysigt väder när jag cyklade hit, soligt och härligt grönt, och det är tur för studentyran börjar idag i Kalmar. I tre dagar går olika skolor ut plus att naturbruksgymnasiet redan gått ut.

/anna-karin

söndag, juni 04, 2006

På bröllop

Igår gifte sig två av mina danskompisar, Anders och Maria, numer Bjällmark båda två. De deltog i den första nybörjakursen som jag höll i Lindy Hop och har nu dansat i två år så man har ju lärt känna dem lite. När de därför frågade om jag och Pär kunde komma och uppträda på bröllopet sa vi självklart ja. Det var vi och två till och vi dansade tre låtar, snabbare och snabbare gick det. Publiken klappade i händerna och flera sa efteråt att vi varit jätteduktiga. Det roligaste var dock att vi fick upp brudparet på golvet. Det var bestämt att vi skulle köra tre låtar men vi hade lagt till två låtar till så när fjärde låten spelades upp började brudparet ana var som var på g men de var med på noterna (haha). Kul för dem att få visa för sina släktingar hur duktiga de är.

Det var mkt lekar och sånt och en riktigt bra fest verkade det som. Man fick lite idéer vad man själv kan hitta när man är gäst på bröllop... Och tårtan var urgod, det receptet ska jag ha!

/anna-karin

torsdag, juni 01, 2006

I väntan på...

Så länge som jag inte får in någon bild på mig i min nya frisyr kan ni titta på denna länk. Det syns iallafall lite grann hur det ser ut. Bilden är från Palace i lördags när jag, B och Å var ute. (Å ser mkt full ut men det var hon inte.) Det är bild 29 som vi syns på.

/anna-karin