måndag, april 30, 2007

Sköna maj välkommen

Företagsfesten i lördags var jättetrevlig. God mat, happenings och mkt dans. Spontan limbo blev det också... Försökte ta kort på det men hade bara mobilkameran med mig så det blev inte så bra. (Trots att jag säljer mobiltelefoner föredrar jag absolut digitalkameror.) Igår var vi lite sega men vi orkade iaf vårfräscha utemöblerna och rensa bland papper på kontoret innan vi sjönk ner i soffan framför Spiderman 2.

Dagens positiva händelse: Det som i Dalarna kallas för Sista april och i Småland för Valborg, den högtid när våren konkurrerar ut vintern för gott. Vi ska åka till ett nytt ställe i år, Värsnäs, (ett friluftsområde nära Kalmar GK) för att titta på eld och höra vårsånger.

Dagens fundering: Vad är det nu den sången som börjar "Vintern rasat.." egentligen heter? *letar febrilt på Google* aha, här har vi det - Längtan till landet heter den ju. Varför kallas den inte för det?

Att välja ut en favorit bland vårsångerna känns omöjligt för alla är så fina men kanske att det får bli Vårvindar friska. Den går så här:

Vårvindar friska
Leka och viska,
Lunderna kring, likt älskande par,
Strömmarna ila,
Finna ej vila
Förr'n ner i djupet störtvågen far.
Klaga, mitt hjärta, klaga! - O, hör,
Vallhornets klang bland klipporna dör!
Strömkarlen spelar,
Sorgerna delar
Vakan kring berg och dal.

1 Comments:

At 16:06, Blogger Frida said...

Jag som trodde att den hette "Vintern rasat", där ser man! Verkligen nostalgi med vårsångerna!

 

Skicka en kommentar

<< Home