söndag, maj 06, 2007

Premiärhelg

Inte mindre än fyra premiärer kommer jag att hinna med den här helgen! I fredags såg vi Spiderman 3 på bio och igår var det spexpremiär. Dessutom har jag avnjutit den första måltiden (korvgryta) för året på balkongen och i eftermiddag debuterar vi som odlare. Vilken bra helg va? Och nu, dags att recensera:

Spiderman 3: fyra spindelnät av fem
fullsatt och festligt. Det var en bra film, gillar att det inte bara är rå action utan uppblandat med Peter Parkers vardagsliv. Varning för smörigt slut.

Kristina- ett spex som regerar: tre av fem
också knökfullt ändå upp till andra balkong vilket inte har hänt sen premiären av Artur 2001. Duktiga skådisar men något tunn story som anspelade alldeles för mycket på sex. Underfundiga texter framförda till vältajmad dans och av några bra röster. Sparsam koreografi. Roligt med små statistroller här och där. För lite historisk anknytning. Underbar spexorkester. För lite eloge och tid på scen för att ta emot hyllningar för "bakom-människorna" dvs de livsviktiga scenograferna, regissören och producenten m.fl.
Bild från föreställningen. Kristina fyller 18 år och grattis av sin förmyndare Axel Oxenstierna.

Innan föreställningen träffades vi "oldies" dvs f.d spexare och förfestade lite och snackade minnen. Det var superkul! Efter föreställningen splittrades vi tyvärr upp, några försvann på premiärfesten, några gick hem och några, tex jag, gick till Studentpuben. Där drack vi öl och drinkar och skrattade åt andra spexminnen. När puben stängde mötte jag upp med David inne på Kåren som hade varit på återträff med barmästarna. Vi var kvar tills det stängde.
Ola och Turbo inne på teatern. Ola jobbade jag med 03-04 och Turbo är en legend i föreningen då han varit med sedan starten. I år hade han skrivit en låt. Och ja, han heter Turbo på riktigt.

Maria och Anders inne på Studentpuben. Jobbade med båda dem 01 och 03.