söndag, mars 12, 2006

Reseberättelse

Min kompis Åsa är i Venezuela på semester. Jag lägger ut hennes mail här så ni oxå får veta vad hon haft för sig.

Mottaget 1 mars 2006
Befinner mig nu vid havet i Tucacas efter ett par spannande dagar i Caracas. Vi fick en dalig start pa resan eftersom bagaget blev kvar i Madrid, men det kom igar kvall, tack och lov! Fran flyglatsen vantade en vadlig taxifard pa kringelkrokvagar over bergen genom slumomraden pga att en bro pa motorvagen kollapsat for ett tag sedan. Nar vi tillslut kom till hotellet visade det sig att det var ett sant dar stalle dar man kan hyra rum per timme. Maria och jag fick dubbelsang med bade speglar i sanggaveln och i taket... Men det funkade bra att sova dar ocksa.

Caracas var en helt ok stad, trots alla varningar vi fick. Vi har bade hunnit strosa runt i stan och njutit av karnevalen samt bestigit ett berg. Det var for lang ko till kabinbanan och vi trodde inte att det skulle ta sa lang tid att promenera upp. Drygt tre timmar senare nadde vi helt utmattde och dygnsvettiga toppen... Men utsikten var grym! De tre dagar vi har varit har har vi endast sett en handfull turister och ingen venezuelan verkar vilja (eller kunna) prata engelska. Just nu reser vi med Adam och Tess fran Kalmar samt Tess kompis Fredy fran Schweiz (som kan spanska) och hans kompis Lam ocksa fran Schweiz. Det har utvecklats till en riktig sprakresa! Svenska, engelska, spanska och franska om vartannat. Superkul!!

I morgon ska vi ut och bada och snorkla i Morrocoy nationalpark och sedan blir det nog nagot stopp till innan jag och Maria aker upp i Anderna. Ska bli intressant att se hur vi klarar oss pa egen hand... Nu i borjan har det varit riktigt skont att vara ett gang. An sa lange har vi inte haft nagra problem, men folk varnar oss hela tiden och sager att vi maste halla ihop och vara forsiktiga. Det gor ju att man blir lite smatt nervos... Men det varsta som hant oss an sa lange ar att vi blivit drankta i konfetti, sprutsno och fatt lite vatten hallt over oss. Fiesta!!


Mottaget 9 mars
Vi har just kommit tillbaka fran en tredagarstur uppe i Anderna och det har regnat en hel del. Vi sag ut som tva lerhogar och efter en helt underbar varm dusch bar det av raka vagen till tvatteriet. Anderna ar trots detta helt fantastiskt vackert och vi var anda uppe pa drygt 4000 m hojd. Dar var det inte varmt! Varldens langsta kabinbana som vi sett fram emot att aka ar just nu avstangd for reparation, vilket gors under tva veckor en gang om aret. Usel tajming! Istallet fick vi aka jeep pa de varsta vagar jag nagonsin sett och sedan fick vi rida pa mulasnor delar av vagen. Nerfor gick vi sen igar eftermiddag och idag pa formiddagen. Vi ar darfor bade omma i baken och har ont i en massa olika benmuskler...

Vi ar nu i Merida som ar en kanonstad och kommer att stanna har ett par dagar till. Pa schemat star bl a canoyning och paragliding. Innan vi akte buss upp hit var vi i Coro ute vid kusten. Dar var det varmt!! Vi besokte de beromda snaddynerna som finns dar och det var som att vara i oknen. Superhaftigt! En av dagarna var vi uppe i berget Sierra San Luis och skulle trekka lite. Det blev ratt misslyckat eftersom stigen vi skulle folja var helt oversvammad och vi hade lera halvvags upp till knana. Det var bara att vanda... Dessutom fanns dar en acklig liten typ av mygga som gillade mina ben. De ar inte snygga nu! Som tur var hittade vi i alla fall ett vattenfall, sa dagen blev tillslut helt ok anda.

Det kanns som att vi har hunnit med hur mycket som helst sen jag skrev sist! Nu maste vi ga och hamta var tvatt. Sen ska vi ut och festa lite tillsammans med ganget som var med pa trekkingturen.