fredag, november 17, 2006

Tema Lindy Hop

För den som gillar hopp och kast är det såkallade grodhoppet bra att börja med. Ett lätt och säkert hopp. Baksteg där man gör en fjädrande rörelse för att få kraft till hoppet och sen ett hopp rätt upp. Fast arm, Follower skjuter ifrån med arm och drar upp benen under sig som en groda. Leader lyfter rakt upp. Det finns också en svårare variant av detta hopp då man samtidigt gör en förflyttning. Follower gör precis samma sak men Leader tar ett steg åt sidan så paret står mitt emot varandra, detta gör L i den fjädrande rörelsen och styr sedan F med kropp och arm. Vid landningen håller man i varandra i en eller två händer men jag tycker personligen den är mycket snyggare om man bara håller en hand, man kommer längre då.

Sen jobbade vi även med fler turer där F kan överraska L.
Alt 1, F känner att det ska bli en swing out så hon "bryter sig loss" och snurrar på första trippelsteget. Resten av swing outen som vanligt.
Alt 2, oxå i en swing out, som vanligt fram till 4, sen snurrar tjejen ett varv och håller balansen genom att växelvis med armarna ta tag i L´s arm.
Alt 3, Efter andra trippelsteget i en She goes tar F tag i L´s underarm och initierar en snurr.

Ingen av dessa rörelser får störa själva turen. Swing out/she goe ska sluta som vanligt, bara med dessa små tilläg. Gör att inte bara F måste vara koncentrerad...

Sen jobbade vi med ett steg som heter Boggie Ray och som används i tex break. Man gör den i closed position där F använder "målar cirkel" med höger fot och går framåt med häl-tåvridning. L gör tvärtom. Tricket är att bara benenn rör sig och ej överkroppen.

Till sist, en utökad Under the Arch. På två trippelsteg hinner man ett helt varv runt. Första trippelsteget innebär en rotering och sen går F ut under armen på det andra. Det krävs att både F och L driver på för att det ska fungera men man kan ju såklart nöja sig med ett halv varv om man vill.

Etiketter: