torsdag, juli 06, 2006

På begäran, det goda lasagnereceptet!

Fullkornslasagne med nötfärs och skogssvamp

För 4 portioner behöver man:
1 liten gul lök
250 g skogssvamp
400 g nötfärs
1-2 tsk rapsolja
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
salt och peppar
400 g keso
1 dl färsk timjan
2 dl vatten
12 fullkornslasagneplattor
1-2 dl riven ost
blandad sallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken fint och svampen i skivor, fräs tillsammans med nötfärsen och lite rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén, vatten, salt och peppar.

Mixa keson med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattor där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost. Låt stå mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera lasagnen med en blandad sallad.

TIPS! Vi skippade svampen och det blev ju bra. Sen kryddade vi upp köttfärsen med lite cayennepeppar och det behövdes, (kan tänka mig att alla de olika kryddor man använder när man gör köttfärssås funkar).