torsdag, januari 12, 2006

Dagens utmaning: är att komma på något positivt att lista. Dels beror det väl på att dagen precis börjat men har man sovit lite för länge så är man ju inte superglad... La mig inte jättetidigt igår heller för jag var tvungen se reprisen av Christmas Cup. Kan ej uttala mig om latindelen för det har jag aldrigt dansat men bugg ser inte ut så där!! Att ha båda fötterna ovanför golvet samtidigt som i tex ett hopp är förbjudet enligt tävlingsreglementet och betyder man blir diskad. Bugg ska inte heller vara koreograferat eller dansas till egen vald musik. Jag såg oxå att de blandat in en del steg från lindy hop och salsa.

Christmas Cup är en tävling arrangerad av danspedagogerna och det är därför det blir fel bugg, (danspedagoger och dansklubbar har två filosofier) Skulle aldrig funka dansa sådär på uteställen så ni som vill lära er dansa riktigt bugg ska anmäla er till en dansklubb!

Dagens fundering: Programmet Ombytta roller, vilket cementerande av könsroller, vidrigt! Det är en amerikansk dokusåpa som är inköpt till sverige som handlar om att mamman i familjen åker på spa etc en vecka och pappan får ta hand om hemmet och barnen. De flesta papporna har aldrig tagit ansvar så det ska väl vara roligt att titta på det kaos som uppstår. Fast vem tycker det? I en sund relation hjälps man ju åt redan från början. Hoppas inga pappor i sverige tar efter Storebrors variant på familjeliv.

(Går)dagens positivia händelse: erbjudande om styrelseplats i SPIR.

/anna-karin