måndag, augusti 27, 2007

NY BLOGGADRESS

www.metrobloggen.se/annakarinsanalyser

Tack Blogger för denna tid. Du hade dina fördelar ska du veta, annars hade jag inte tvekat över flytten. Hos dig kan man sätta labels på inläggen och lägga in egen kod, vilket inte går på Metrobloggen. Findus kan alltså inte följa med, det är trist tycker jag. Men jag får väl gå in här och leka med honom. Vet du att man kan snurra huvudet på honom runt runt när man för musen över bilden?

Alla foton och arkivet kommer finnas kvar här, för dem som vill ta sig en titt!

Min nya blogg kommer att handla om mig den också, om min vardag, mina tankar och annat värdefullt vetande. Välkommen dit!

onsdag, augusti 15, 2007

Vänsterprassel

Jag har en bekännelse.

Jag vänsterprasslar. Med en annan, som är yngre och fräschare än den jag har nu. En del saker är bättre med min gamla och en del är bättre med den nya. Jag har därför inte bestämt mig än vem jag ska välja, måste prassla lite till först.



Adress till mitt prassel är www.metrobloggen.se/annakarinsanalyser

tisdag, augusti 14, 2007

Ny säng!


Vår nya säng har kommit! Nyss ringde de från butiken och meddelade det och imorgon leverar de sängen. Ända hem till dörren, perfekt. De kommer även ta med sig vår gamla säng så slipper man själv ordna med det.

Ska bli så spännande.Den säng vi har idag har David fått av sin mamma, som i sin tur haft den, så sängen är ca 35 år. (Att DUX gör bra madrasser kan man verkligen konstatera.) För en tid sen började den dock kännas nerlegad och den knarrar när man vänder sig. När vi kom tillbaka från semestern i Dalarna vaknade vi efter första natten hemma med stel nacke och rygg. Då kände vi båda att nu fick det vara nog, det var dags att köpa nytt.

Det blev en kontinentalsäng från Sängjätten, Bas. Ena sidan medium och andra sidan fast madrass. Och med en bäddmadrass, Bas Q, som var supermjuk.

söndag, augusti 12, 2007

Bara timmar kvar!

På min semester. Närmare bestämt 11 timmar och 50 minuter. Bläh.

För att ytterligare spä på paniken kan jag berätta att det är 12 dagar kvar tills jag fyller TANT och 14 dagar kvar tills jag ska bevisa min ungdom genom att springa/jogga/gå Tjejmilen. Det är ju ingenting! Den här veckan har jag iallafall tränat duktigt. Det blev 3,5 km jogg i måndags, 3,5 km jogg i onsdags, Friskisjympa på torsdag och 5 km promenad i fredags.

I helgen har jag varit på utbildning i Växjö. SBDSF anordnade den s.k Sommarveckan och jag gick Basblock del 1 och del 2, med kursledarinriktning. Lördagen gav mig inte mycket utan det var mest dravel. Idag var det bättre och jag fick en del tips jag ska ta med mig till mina danskurser i höst. Nu är jag jättetrött och väntar bara på att David ska komma hem från Barsebäck och golftävlingen så vi kan mysa lite med chips och dip, och sen ska jag SOVA.

fredag, augusti 10, 2007

Scrapblog



Via Klara hittade jag till scrapblog.com där man kan göra så här fina collage. Klicka på bilden om ni vill se den i större format. Jättekul pyssel, till den sajten kommer jag att återvända fler gånger!

onsdag, augusti 08, 2007

Göteborgsresan

Vi har varit på semester igen! Härligt. I fredags styrde vi mot Göteborg för en långweekend.

Vi skulle först till Ullared och på vägen dit stannade vi vid en mkt vacker rastplats vid en sjö. Tyvärr drogs betyget ner lite av att det sprang en mus nere i dasset, äckligt. Jag var spänd på att se det där Gekås som jag så ofta hört om, och vad stort det var! Jag hade inte trott att det skulle vara så stort, och så fanns det ju en massa andra affärer runtom. Genomsnittsbesökaren handlar för 2700 kr där och vi hade helt klart för liten budget för det där stället. Men kläderna tyckte jag inte var så roliga faktiskt, fast jag tittade inte så länge heller, en viss sambo tröttnade när vi bara(?) varit två timmar inne i affären :)

Vi bodde på Gekås camping och det var mysigt. Vi grillade korv, spelade kort och tog en kvällspromenad. Jag borde campa mer!

Nästa dag åkte vi in till Göteborg. Vi besökte Nordstan och tog sen båten till Nya Elfsborgs fästning. Där fick vi en jättebra dramatiserad guidning. När vi kom tillbaka till Lilla Bommen beslöt vi att ta en pizza någonstans innan vi for tillbaka till hotellet, David skulle bara kolla sin Harry Boy (V75-spel) först... Och det visade sig att han hade 7 rätt! 5000 penningar fick han, därmed var pizzan glömd och vi styrde stegen mot "vår" restaurang Hard Rock Café för att fira! Väldigt mätta tog vi bussen till hotellet framåt kvällen.

Söndagen var vikt åt en heldag på Liseberg men innan dess besökte vi Maritiman och jagaren Småland. Det var häftigt att klättra omkring nere i båten. Liseberg var också häftigt och där spenderade vi mer än arbetsdag, närmare 9 timmar var vi där. Vi åkte Balder och Lisebergsbanan tre gånger var! Sen vann jag mina två heat i skicklighetsspel också, Galoppbanan och Balderacet. Kul! David vågade sig på Kanonen men det gjorde inte jag, men jag testade på Uppskjutet iallafall och den var inte alls lika läskig som Höjdskräcken. Kållerado är en ny favorit, en roligare vattenkarusell än Flumeride enligt min mening.


Snart dags att grilla korv. David framför tältet.

David vid Nya Elfsborgs fästning.

Jag inne i fästningens kyrka. I hålet där man ser min fot sticka ut har en kanonkula en gång gått igenom. Den satt kvar i motsatt vägg.

Göteborg var det femte landet där vi besökte Hard Rock Cafe! I kronologisk ordning: Danmark, USA, Holland, Thailand och Sverige.

torsdag, augusti 02, 2007

Rapport från trädgårdslandet

Innan semestern var jag rätt orolig för mina växter på balkongen och i odlingslotten så jag köpte droppvattnare på Jula. Ett slags kork man sätter på en pet-flaska och sticker ner i växten så suger den åt sig så mkt den behöver. Dessa fungerar INTE! Mina fina balkongväxter är döda, de drack ihjäl sig. Flaskorna jag satte i odlingslotten blev stulna men eftersom det regnat så växterna där har klarat sig bra.

Nu ska vi bort igen över helgen så idag var jag ute i landet och rensade lite. Allt hade vuxit jättemycket!

Egen skörd alltihop! Rabarber, morötter och smultron.
Ringblommor
De senaste tre dagarna har jag latat mig mest hela tiden. Ett par tvättar, lite disk och joggingrundor visst, men annars har jag sett på TV, läst ut min Harry Potter bok, kollat på dvd-avsnitt av Vita Huset och sovit. Skönt! Men det ska bli kul också att rulla iväg igen imorgon! Vi planerar att gå på Liseberg på lördag så vi ska köra nästan hela vägen till Götet imorgon och så tälta en natt. Sen åker vi vidare på lördag, checkar in på hotellet och kan vara utvilade på Liseberg vid lunch. Först tänkte vi spendera fredag natt på Åsa Havsbad men då måste man köpa campingkort så nu ska vi istället bo på Gekås Ullareds Camping. Så kan vi shoppa upp de pengar vi sparar i den där affären jag hört de har där...

Bilder från festen

Festen i lördags blev lyckad! Först fikade vi med hembakta kakor och tårtor. Sen hade jag gjort iordning en tipspromenad med frågor om mig själv, ingen hade alla rätt men det lag som var närmast (lag 5) hade 9 av 10 rätt! Tipspromenaden var samtidigt första grenen i en 4-kamp, de andra grenarna var pilkastning, kasta ring och slå i spik på tid. Efter det så grillade vi. David hade gjort en musiktävling som alla uppskattade. Jag tycker själv festen blev riktigt rolig och varierad och tror nog gästerna tyckte det också! Det var också kul att träffa släkt och vänner igen, vissa av dem ser man inte så ofta.


Kusin Erik och kusin Jonas

Kusin Samuel kastar pil

Sara, Solmaz och Johanna
Frida runt midnatt. Det blev jättemysigt i uterummet på kvällen med alla tända ljus.

Martin, Ulf och Pontus hjälper till att grilla.

Fler bilder finns här, om man scrollar ner en bit.