torsdag, oktober 05, 2006

Tema Lindy Hop del 3

Ola och Anna, bild från våren 2006.
Ledare för Lindy Hop-kurserna hos DK Spinnrockarna ht-06.
Walk-in och walk-out är två nya steg för mig, bägge är fyror. Walk in är baksteg och trippelsteg fram , walk out är gå-gå bakåt och trippelsteg. Blandar man dessa med swing in (första halvan av en swing out) och swing out (andra halvan av en swing out) får man en massa roliga kombinationer, tex walk in-walk out, swing in-walk out, walk in- swing out och swing in-swing out. Försök hålla tungan i styr när du ska säga det där snabbt...
En sexa kan bli en åtta och en åtta kan bli en tia. Lämpligt att använda vid musikanpassningen men är oxå ett sätt att variera sig inom paret. En sexa kan bli en åtta i tex She goes genom att killen "saktar ner" förningen och man lägger in ett gå-gå mellan trippelstegen. En Circle kan bli en tia genom två extra gå-gå steg, snurr 1 1/2 varv således. Ola tipsar om att killen (eller Leader som det är mer korrekt att säga, en tjej kan ju oxå föra) ska hålla tjejen lite längre ifrån sig än i vanligt circle för balansens skull. Tjejen (Follower) får inte släppa efter, jämnt tryck i ryggen. En swing out kan oxå bli en tia genom en extra snurr på slutet.
Slutligen jobbade vi med Butt&Crutch kick. En variant som både Leader och Follower kan initiera i Side charleston. Butt innebär kick upp mot partners rumpa på 1, Crutch (markerande)kick mot partners skrev på 5. En annan Side charleston är när man vilar/fryser/breaker innefot bakom ytterfot på 5-8.


Etiketter: